top of page

Recension av Senua's Saga: Hellblade II

Senua's Saga: Hellblade II är en efterlängtad uppföljare till hyllade Senua's Sacrifice, och det är tydligt att utvecklarna Ninja Theory har lagt ner enormt mycket tid och omsorg på detta spel. Resultatet är en djup och emotionell resa som vidareutvecklar Senuas berättelse på ett både gripande och visuellt slående sätt.


En av de mest imponerande aspekterna av "Senua's Saga: Hellblade II" är hur spelet hanterar mentala hälsoteman. Senua använder sin psykos som ett dubbelsidigt svärd, vilket gör att hon kan navigera i både den fysiska och den metaforiska världen. Spelet fördjupar sig i ämnen som överlevnad, självacceptans och mental hälsa, och använder innovativ ljuddesign och effekter för att skapa en stark atmosfär och fördjupa spelupplevelsen.


Grafiken och ljudet i spelet är exceptionella. Miljöerna, som är baserade på den isländska naturen, är otroligt detaljerade och atmosfäriska, vilket gör att varje plats känns levande och verklig. Från karga kustlinjer till snötäckta berg och mörka grottor, varje miljö är vackert återgiven och bidrar till spelets stämning.


Gameplayet erbjuder en blandning av strid och pussellösning. Striderna är intensiva och taktiska, med Senua som använder en kombination av lätta och tunga attacker, blockering och undvikande för att övervinna sina fiender. Pusslen är varierade och ofta verklighetsböjande, vilket ger en känsla av att utforska både Senuas inre och den yttre världen.


Trots sin korta längd, endast ca 6 timmar, kändes hela upplevelsen lite långtråkig. Många kommentarer på sociala medier har kallat spelet för "Walking simulator for 6 hours straight", vilket har nån mängd sanning. Och trots sina nordiska kopplingar tycker vi inte att spelet är ett "måstespel" för de flesta.



Betyg: 7.5/10 röster i huvudet, där 0.5 är pluspoäng för att spelet går spela med svenskt gränssnitt.





6 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page