top of page
Skribentens bildspelpåsvenska

Recension av Pikmin 4

Uppdaterat: 24 juli 2023

Nästan exakt 10 år sedan Pikmin 3 släpptes kommer de söta växtliknande varelserna tillbaka och slår på stort!


Pikmin 4 till Nintendo Switch är verkligen en kanon fortsättning på den grymma serien! Det är ett riktigt kul pussel-strategi-spel som får ens hjärta att växa två storlekar större. Även om det tog lite tid innan grejerna kom igång på riktigt, så var det som att skala en lök 🧅 – för varje lager man pillade bort blev det djupare och mer avancerat, och till slut hade man något riktigt episkt framför sig.


Det finns massor av fiender att ta sig an, och skatter att snoka upp, och man kan ju inte klaga på den grymma musiken och snygga grafiken. Spelet tog oss ungefär 15 timmar att klara av, vilket är en aning längre än Pikmin 3:s ca 10 timmar.


En lite rolig grej är att man nu kan anpassa din lilla hjälte med frisyrer, kroppstyper och klädfärger. Det är inte en karaktärsskapare överdrivet många alternativ, men ändå ett trevligt tillskott.


För de som spelat tidigare spelen men inte varit så säkra på 4an kan vi försäkra er om att det finns tillräckligt mycket nytt för att återvändande spelare ska känna att det inte är samma igen och igen.


För de som aldrig testat Pikmin förut kan det kännas lite överväldigande med alla olika Pikmin-typer, saker att tänka på och resurser att hantera. Men inget att oroa sig för, för spelet hjälper dig med fina tutorials och introduktioner till allt nytt som dyker upp.


spelsvenska ger Pikmin 4:

8/10 Pikmin

Fler bilder och fakta hittar du på Nintendos hemsida




39 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Kommentare


bottom of page